Sla over en ga direcht naar de inhoud van deze pagina

Over ons

Lily Company BV is al meer dan 60 jaar dé specialist in de veredeling, ontwikkeling, teelt en export van tuinlelies. Het bedrijf werd gesticht door Piet Groot. Piet Groot werd geboren op 6 april 1943 en begon zijn bedrijf op 18 jarige leeftijd met de teelt van een van de eerste hybride lelies genaamd Citronella. In 2009 werd het bedrijf overgenomen door Jan Willem Metzelaar, Paul van Egdom en de neven Edward en Evert Bot (van Gebr.Bot BV). De dagelijkse leiding is in handen van Jan Willem Metzelaar (veredeling, teelt en logistiek) en Paul van Egdom (in- en verkoop).

In 2023 heeft er een wijziging plaatsgevonden in het aandeelhouderschap. Evert en Edward Bot trekken zich stap voor stap terug. Rick Metzelaar en Giel Visser treden als nieuwe aandeelhouders toe tot de directie van het bedrijf en voegen zich bij Jan-Willem Metzelaar en Paul van Egdom. Jan-Willem en Rick worden verantwoordelijk voor veredeling, teelt en logistiek en Paul en Giel voor inkoop en verkoop.

Lily Company BV heeft, met meer dan 150 soorten, een zeer uitgebreid assortiment tuinlelies. Het assortiment varieert van oude sterke oersoorten die van nature uit Aziё en Noord-Amerika komen, zoals Lilium Regale, tot de nieuwste in eigen beheer veredelde F1, F2 en F3 hybrides in de meest bijzondere kleuren en vormen zoals de dubbele Oriëntal lelies van de “Lotus” serie, stuifmeelloze lelies, orchideevormige martagon lelies met kleine, hangende bloemen etc.

Onze lelies worden, op zo duurzaam mogelijke wijze, geteeld in Nederland en gaan na verwerking de hele wereld over voor gebruik in tuinen en parken van zowel particulieren als bedrijven.

In mei tijdens “De Leliedagen” op De Keukenhof kan het publiek een indruk krijgen van het aanbod van Lily Company BV. Voor zakelijke contacten is het mogelijk om ons gehele assortiment te bekijken in onze showkas tijdens de Dutch Lily Days in juni. Voor informatie over deze Dutch Lily Days kunt u kijken op de website: www.dutchlilydays.nl

Zie verder ook nog: