Sla over en ga direcht naar de inhoud van deze pagina

Actueel


05-02-2024

Aziatische lelie gekroond tot Zomerbol van het Jaar 2024
Lily Company B.V. is verheugd om aan te kondigen dat de Aziatische lelie is uitgeroepen tot de Zomerbol van het Jaar 2024. Wat ooit vooral in vazen te bewonderen was, verovert nu steeds meer tuinen. Met hun indrukwekkende trompetvormige bloemen in diverse kleuren zijn Aziatische lelies echte blikvangers.

.

Kunstwerken in de natuur
De Aziatische lelie staat bekend als een van de eerste leliesoorten die in de zomer bloeien. Deze sterke en gemakkelijk groeiende lelies variëren in hoogte van 30 cm tot indrukwekkende 1,5 meter. De keuze aan bloemkleuren is divers, van crèmewit tot diep paars, en van lichtroze tot feloranje. Sommige lelies hebben zelfs meerkleurige bloemen of zijn vrolijk gespikkeld, waardoor ze waarachtige kunstwerken in de natuur zijn. Bovendien zijn er steeds meer variëteiten met gevulde of stuifmeelvrije bloemen.

.

Robuuste schoonheden
Van oorsprong afkomstig uit Azië en Europa, zijn Aziatische lelies winterhard en kunnen ze temperaturen tot wel -25 °C weerstaan. Plant de bollen in het najaar of het voorjaar (zolang het niet vriest) op een plek met minimaal 6 uur zonlicht per dag en goed doorlatende grond. Graaf de bollen twee tot drie keer zo diep als de bolmaat (ongeveer 15 cm diep) met de punt omhoog, vul het plantgat en druk de grond voorzichtig aan. Om de lelies 'koele voeten' te geven, leg je een mulchlaag van enkele centimeters schors, bladeren of stro aan of plant je ze tussen andere gewassen. Vergeet niet om na het planten water te geven.

.

Handige tips:
Plant lavendel of Afrikaantjes naast je Aziatische lelies om schadelijke insecten op afstand te houden of nuttige insecten aan te trekken.
Voor dwergvormen zijn potten of bakken ideaal, zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen.
Knip gerust een bloemstengel af en zet deze in een vaasje voor een zelfgekweekt bloemstuk.

.

Ontdek de prachtige wereld van Aziatische lelies met onze exclusieve variëteiten, waaronder Lilium Twosome, Lilium Elodie, en Lilium Blacklist. Voeg een vleugje exotische elegantie toe aan je tuin en geniet van de betoverende schoonheid van deze Zomerbol van het Jaar 2024.

« Terug naar Actueel