Sla over en ga direcht naar de inhoud van deze pagina

Actueel


<h1><strong>Dutch Lily Days verplaatst lelieweek naar juni</strong></h1>

21-07-2014

Dutch Lily Days verplaatst lelieweek naar juni

Vanuit alle windstreken werd de leliesector vertegenwoordigd, zowel door grote als kleine leliekwekers. Zij maakten op basis van de teelt die zij bij alle deelnemers konden bekijken een keuze in hun plantschema voor het nieuwe seizoen.

Evaluatie blijft belangrijk
De evaluatie van de Dutch Lily Days in 2014 vond onlangs plaats en resulteerde in verhalen over blijde bezoekers. De 16 deelnemende bedrijven, die afgelopen mei haar deuren open stelden, zijn te spreken over het aantal bezoekers.

Kwantiteit en kwaliteit van bezoekers stijgt
Alhoewel de lijn van bezoekersaantal zich gunstig ontwikkelt, zijn de deelnemers vooral positief over de kwaliteit van het bezoek. ‘Je spreekt altijd over de kwaliteit en de kwantiteit van je bezoekers. Daarom zijn wij blij dat we met de Dutch Lily Days over de hele linie op beide fronten winst boeken’,aldus voorzitter Hans Onings. ‘De samenwerking van al deze deelnemende bedrijven tijdens de Dutch Lily Days raakt wereldwijd meer en meer verankerd.’

Eerste lustrum
In 2015 viert de Dutch Lily Days haar eerste lustrum. Speciale aandacht gaat deze editie uit naar de bezoekers die nu al hebben aangegeven weer aanwezig te zijn. Zij zien graag ook bloeiende Orientals. Deze belangrijke groep lelies heeft de eigenschap iets later in bloei te komen. ‘Het bestuur heeft daarom samen met alle deelnemers besloten om de Dutch Lily Days naar juni te verplaatsen’,vertelt de voorzitter. ‘We ontvangen in 2015 alle nationale en internationale leliekwekers van 2 tot en met 5 juni en werken daarmee nog meer aan ons aanbod tijdens de Lily Days.’

Flower TrialsDe Dutch Lily Days vinden met deze verschuiving de week voor de FlowerTrials plaats. Deelnemers aan de vijfde editie van de Dutch Lily Days zijn Van den Bos Flower­bulbs, De Jong Lelies, Bot Flowerbulbs, Laan Flora Facilities, Lily Company, Mak Breeding, Marklily,Onings Holland Flowerbulbs, The Originals, C. Steenvoorden, G.A. Verdegaal, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal Van Zanten.