Sla over en ga direcht naar de inhoud van deze pagina

Actueel


12-05-2021

Lelies maken je blij.
Lelies modern? Zeker! Lelie bloemen passen perfect in een eigentijds industrieel interieur. Ze contrasteren niet alleen op een bijzondere manier met de ruwe en rauwe omgeving, maar ze zijn ook heel functioneel.
Bruikbare krachten
De belangrijkste kenmerken van een industrieel interieur zijn ruwe, ongepolijste ruimtes met functionele elementen. Lelies passen hier uitermate goed in omdat bloemen bruikbare krachten hebben? Uit onderzoek blijkt namelijk dat lelie bloemen niet alleen mooi zijn, maar dat we er onbewust heel erg vrolijk van worden én dat eventuele negatieve gevoelens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat is toch geweldig!
Match
Lang niet alle soorten bloemen passen in een industrieel interieur, want het functionele dat er staat heeft grote vormen. Een grote keuken, grote lampen en dus passen daar grote bloemen. Heel veel soorten lelies hebben hele grote bloemen niet alleen in alle denkbare zachte en harde kleuren maar ook zwart of wit. En sommige soorten groeien zonder moeite 2 tot 3 meter hoog! Maar ook de kleinbloemige martagon lelies lenen zich uitstekend voor een modern interieur. Lelies zijn dus altijd de perfect match voor de stoere en ruwe omgeving.

Lekker lang genieten van lelie bloemen.

Een lelie is zo’n 10 tot 14 dagen houdbaar in de vaas. Wil je zo lang mogelijk genieten van deze fantastische functionele bloemen? Lees dan de volgende tips:
1.Snijd de stelen ongeveer 5 centimeter schuin af en rits de bladeren van de steel die anders in het water komen te staan.
2.Zorg dat de vaas schoon is en vul het met schoon water.
3.Zorg dat er geen vuil zoals blad in het water ligt.
4.Zet de lelies op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Fel zonlicht laat de bloemen sneller verwelken.
5.Geef de lelies om de 3-4 dagen vers water.
6.Snijd tijdens het verversen van het water steeds een extra centimeter schuin van de steel af. De stengels raken dan niet verstopt en kunnen goed water opnemen.

Tips

•Wist je dat er lelies bestaan die niet of nauwelijks geuren? Als je niet van leliegeur houdt kun je het beste kiezen voor Aziatische, LA en dubbele lelies.
•Heb je een stuifmeelvlek op je kleding? Wrijf of poets niet met een doek. Je haalt de vlek weg door te blazen, een droge borstel te gebruiken, in de zon laten drogen of met een plakbandje over het stuifmeel heen te gaan.

« Terug naar Actueel