Sla over en ga direcht naar de inhoud van deze pagina

Actueel


27-05-2021

Lelies voor tuin, terras en balkon
Enerverende zomerkleuren met een krachtige uitstraling, daar staat de lelie (Lilium) bekend om! Met lelies-in-pot geef je makkelijk en snel een enorme impuls aan je tuin, terras of balkon. Aan de slag!

.

Lofzang aan de zomer

.

Van stralend wit tot helder roze. Van intens oranje tot diep rood. De lelie-in-pot is heel zomers en verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en kleur combinaties. Hierdoor is er voor iedereen wel een of meerder mooie exemplaren te vinden. Je kunt op je terras of balkon dus talloze verschillende krachtige kleuren combineren, bijvoorbeeld zachtroze met wit maar ook knalgeel en feloranje. Het ene is super romantisch en bij het andere spat de energie ervan af. Het effect wordt nog eens versterkt door de krachtige bloemvorm van de lelie.

.

Een heerlijk vleugje lelie parfum

.

Lelies-in-pot zijn niet alleen heel mooi van kleur en vorm maar veel lelies hebben ook nog eens een zoete, kruidige geur, als van een duur parfum. Als je zomers fijn op je terras of balkon zit (of in de hangmat ligt), dwarrelt er af en toe een vleugje zomerse lelie parfum voorbij.

. Op-en-top zomer.

Tuinfeest = bloemenfeest

.

Heb je plannen voor een tuinfeest? Dan wordt het pas echt feestelijk met bloemen, veel bloemen! Kies van tevoren een romantisch, leuk of spannend thema met enkele kleuren als leidraad. Romantisch roze met wit doet het altijd heel goed tegen de groene achtergrond van je tuin, maar elke kleur combinatie die past bij het thema van je tuinfeest is geschikt. Laat je inspireren door de natuur in deze tijd van het jaar. Met lelies-in-pot kun je je tuin, oftewel je feestlocatie, ruim van tevoren aankleden want lelie bloemen blijven heel lang mooi. Op de dag van je feest pluk je één bloem – voor in je haar!

.

Weinig verzorging, veel bloemen

.

Lelies (Lilium) in pot zijn heel makkelijk te verzorgen. Zet de lelie planten op een zonnige plek en geef ze regelmatig voldoende water. Haal ook regelmatig de uitgebloeide bloemen weg. Dan gaat de energie van de plant naar de nieuwe bloemknoppen en kun je tot in de nazomer genieten van een kleurrijke bloemenzee. Als je de leliebollen zelf in potten plant, let er dan op dat er een gat in de bodem zit (om overtollig regen- en gietwater te laten weglopen). Fijne zomer!

.

Tips
•Lelies bloeien zo uitbundig dat je er gerust een bloem tussenuit kunt plukken. Mooi in een vaasje binnenshuis.

.

•Wil je in een keer heel veel kleur toevoegen aan je tuin, terras of balkon? Kies dan voor één grote pot met lelies in dezelfde kleur, bijvoorbeeld zuurstokroze voor een echt wow-effect.

.

•Lelies-in-pot zijn ook leuk om cadeau te geven, bijvoorbeeld als je naar een tuinfeest gaat of zomaar. Doe er een kaartje bij met een mooie quote of persoonlijke wens. Laat je daarbij inspireren door de rijke symboliek die met de lelie verbonden is. De lelie staat onder meer symbool voor liefde, groei en ontwikkeling, maar ook voor vrouwelijkheid en zuiverheid (met name de witte lelie).

« Terug naar Actueel